Avtalet med Hitta Stövare löper ut 2023-09-30. Som vi tidigare berättat har Svenska Stövarklubben förvärvat IT-system av Svenska Dreverklubben. Det nya systemet går under namnet Stövardata och består av tre integrerade delar; administration och registrering av utställningar, administration och registrering av jaktprov samt en statistikdel som ska ersätta Hitta Stövare.

Utställningsdelen har använts under två säsonger. Modulen för jaktprov har omarbetats och tas i drift inför innevarande jaktprovssäsong.
Under maj och juni har ett flertal lokalklubbar utbildat sin domarkår samtidigt med genomgång av de reviderade drevprovsreglerna. Övriga klubbar kommer att hålla sina utbildningar under augusti månad.

Arbetet med att färdigställa systemet för statistik påbörjas så snart jaktprovsdelen är i drift och kommer således inte att vara klart till 1:a september. Tills vidare hänvisar vi till SKK Avelsdata för de som söker avelsdjur och för de vetgiriga. Så snart vi har en fungerande grundfunktion kommer sökvägen till Hitta Stövare att länkas vidare till vårt nya system. Vi kommer att informera på FaceBook, hemsida och i Stövaren hur arbetet med statistik fortskrider.

Leif Lundholm
IT-ansvarig