Hälsoenkät angående höfthälsan hos stövare
Inbjudan till SM för Stövare som jagar räv Norrbotten 2019

Kommande SM för Stövare som jagar räv i Norrbotten beslutades genomföras den 16 och 17 november med samling den 15 november.

Anmälningar
Anmälningen skall innehålla en kopia av hundens registreringspapper, kopia av vaccinationsintyg, ägarens namn, adress, e-mail-adress och mobiltelefonnummer, samt en digital (jpg) bild av hunden som kan skickas med e-mail. Hundens meriter skall också uppges med kopia. Vi önskar också namn, adress, på eventuella andra medresenärer.
PM skickas till uttagna hundar ang. plats, förläggning och kostnader.


Läs mer.
Publicerad 2019-08-19 10:53

Höfthälsa hos stövare

Svenska Stövarklubben genomför en hälsoenkät angående höfthälsan hos stövare. Vi har röntgat våra avelsdjur under en längre tid och ser ingen förbättring i mätvärdena. Nu vill vi veta om vi har stövare med kliniska symtom från höfterna. Enkäten gäller bara höfthälsa, alltså inte knäleder eller andra delar i rörelseapparaten utan just höften. Enkäten bifogas även kommande nummer av tidningen Stövaren och det räcker med ett svar. Gå in via den röda ikonen i ovankant på sidan och lämna ditt svar.

Publicerad 2019-05-14 21:54

SvStk styrelsemöte och ordförandekonferens

Svenska stövarklubben genomförde under helgen styrelsemöte med efterföljande ordförandekonferens. Konferensen syftade bl.a till att diskutera framtidsfrågor som resultatredovisning och avel. Arbetssätt, medlemsfrågor och information om SM, NM samt inte minst ”vardagsfrågor” sett ur lokalklubbs- och rasföreningsperspektiv stod också på programmet. Det blev givande diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Läs mer.
Publicerad 2019-03-25 13:32

Svenska Stövarklubbens ordförande Freddy Kjellström lämnar sin post

Efter 15 år i styrelsen i Svenska Stövarklubben väljer Freddy Kjellström nu att lämna sitt uppdrag som ordförande ett år i förtid innan Stövarfullmäktige som ska avhållas nästa år (läs:år 2020).
"Mitt beslut om att avgå har växt fram under en längre tid, vilket innebär att valberedningen nu får gott om tid att arbeta med en selektivt ordnad urvalsprocess, för att finna fram en lämplig efterträdare på ordförandeposten.


Läs mer.
Publicerad 2019-03-05 09:08

Stövar SM för Rävhundar invigt i Värmland ikväll

Nu har Stövar SM för Rävhundar i Värmland påbörjats i samarbete med våra huvudsponsorer; Jaktjournalen, Bearplay, Bearskin, Normark Scandinavia, Tracker, SVEDEA och Jägarliv i Sverige.

Det var förväntansfulla deltagare som med stor spänning ikväll följde lottningen av provrutorna inför de båda provdagarna. Värmlands Stövarklubb har gjort bra förberedelser, och förutsättningarna för årets mästerskap är mycket bra för de startande stövarna. Vi önskar samtliga deltagare lycka till i markerna i helgen!

Jaktjournalen som är en av huvudsponsorerna av arrangemanget direktsänder arrangemanget via webb. Du följer mästerskapet via länken nedan
https://www.jaktjournalen.se/sm/stovar-sm-for-ravhundar-2019

Även Bearplay sänder live från mästerskapet. Rasmus Boström och Jonas Lännbjer rapporterar direkt från tävlingarna med färska klipp och reportage från skogen varvat med intressanta gäster i studion!
http://www.bearplay.se/stovar-sm-for-ravhundar-2019

Publicerad 2019-02-22 23:21

Europapokalen

Bjarne Engström med sin Bärimilla Kelly representerade de svenska färgerna Franska Toulouse. Det var fjorton startande hundar och Kelly kom på en hedrande femte plats.

Placeringarna blev:
1:a Bosnien Hercegovina, Serbisk Tricolour 138p (max 140p)
2:a Finland, Beagle 122p
3:a Kroatien, Istarskistövare 121p
4:a Norge, Haldenstövare 102p¨
5:a Sverige, Hamiltonstövare 95p

Läs mera om detta i nästa nummer av Stövaren

Publicerad 2019-01-21 21:30

Ungdomsmästerskap 2018-12-02

Svenska Stövarklubben anordnar ett stövarmästerskap för ungdomar. Mästerskapet anordnas samma dag över hela landet och en ungdomsmästare kommer att koras. Det kommer finnas pris till vinnaren och några priser som kommer lottas ut bland de startande i mästerskapet.

Läs mer.
Publicerad 2018-11-22 21:14

Stövarjaktens dag 1:a december

Svenska Stövarklubben med tillhörande lokal- och rasklubbar hälsar alla intresserade välkomna ut i skogen på jakt efter hare och räv. Ni kommer bjudas på en riktigt traditionell svensk jaktform med arrangörer som visar och förklarar vad ”stövarjakt” innebär. Det kommer även finnas tid till korvgrillning, fika och social samvaro under dagen. Är ni intresserade kontakta lokalklubben i ditt område så lotsar de er till närmsta arrangemang.

Varmt välkomna!

Publicerad 2018-11-22 20:38

  
Nyheter från Jaktjournalen
 Faceboook


Faceboook

Brit-Sweden

Pinewood
Centaura
Primapetpremium
Hannäs Alu-Flex
Orion Pharma
Svenska Foder
Svenska Foder
Copyright © 2006 - 2019, Svenska Stövarklubben. Webmaster
Antal besökare på sidan (sedan 11/3-07) 2085553st. Snitt per dag 458 .
Senaste besök var 2019-08-25, 15:35:27

Enkät